ISO 14001:2015 Zmiany - wszystko co warto wiedzieć - Quality Austria Polska
27. sty 2022

Seria darmowych poradników

ISO 14001:2015 Zmiany - wszystko co warto wiedzieć

Po sukcesie e-booka "ISO 9001:2015 Rewizja w prostych słowach" udostępniliśmy kolejną publikację. Cel przyświeca ten sam - wyjaśnić najważniejsze zmiany w normie ISO 14001:2015 na przykładach. Publikacja jest gotowa do pobrania.

Dlaczego warto pobrać e-booka ISO 14001:2015?

  • Prosty język wyjaśniający najważniejsze pojęcia
  • Nowe informacje - nie omawiane w innych publikacjach
  • Praktyczne podejście
  • Doświadczeni autorzy - poradnik napisany przez auditorów i pełnomocników qualityaustria w Polsce oraz naszych partnerów

O czym piszemy w e-booku ISO 14001:2015?

  • Idea i zakres zmian w ISO 14001:2015
  • Kontekst organizacji - w odniesieniu do środowiska - integracja z procesami biznesowymi
  • Powiązanie Systemu Zarządzania Środowiskowego z celami biznesowymi organizacji, jej strategią i procesami zarządczymi
  • Planowanie działań z uwzględnieniem wpływu na środowisko - w odniesieniu do ryzyk i szans - nowych elementów ISO 14001:2015
  • Wsparcie - wewnętrzny potencjał organizacji i jego wpływ na środowisko
  • Wpływ nowych elementów ISO 14001 takich jak podejście do ryzyka na zarządzanie operacyjne oraz monitorowanie
  • Ocena wpływu na środowisko
  • Audity wewnętrzne
  • Przegląd systemu zarządzania i doskonalenie

Quality Austria jest jednostką certyfikującą i szkoleniową specjalizującą się w zintegrowanych systemach zarządzania m.in. w zakresie jakości, środowiska, bezpieczeństwa pracy i standardów branżowych. Dzięki akredytacji BMDW, rozbudowanej sieci auditorów, trenerów i ekspertów technicznych wspieramy organizacje nawet w najbardziej wymagających systemach, skutecznie przekazujemy wiedzę oraz doświadczenie na całym świecie. Ścisła współpraca m.in. z IQNet, EOQ i EFQM pozwala nam aktywnie uczestniczyć w wypracowywaniu standardów, które następnie stają się obowiązującymi normami. W Polsce Quality Austria rozwija się od ponad 10 lat zyskując uznanie coraz większej liczby Klientów zainteresowanych podnoszeniem jakości funkcjonowania swoich firm.

Aby pobrać poradnik, skontaktuj się z nami!

Napisz wiadomość

01. lip 2024

Certyfikacja wyrobów z drewna – PEFC

Lasy – najcenniejszy ekosystem naszej planety

Dowiedz się więcej
01. lip 2024

Niezgodności wewnętrzne w przemyśle spożywczym

Nasz cel – skuteczne zamykanie niezgodności

Dowiedz się więcej
08. sty 2024

Znakowanie żywności według przepisów prawa

A co w przypadku żywności nieopakowanej?

Dowiedz się więcej
18. gru 2023

Ustalanie parametrów konstrukcyjnych CL i CP w nowym wydaniu normy EN 15085-3:2023

Projektowanie przy spawaniu pojazdów szynowych

Dowiedz się więcej
29. lis 2023

Kolejna rewizja 4 przepisów IRIS i zmiany w zasadach certyfikacji

Audyt przejścia na nowy standard

Dowiedz się więcej
12. paź 2023

Food Fraud – zafałszowania żywności w łańcuchu dostaw, jak uniknąć zagrożenia?

Definicja i plan łagodzenia oszustw żywnościowych

Dowiedz się więcej
10. paź 2023

Przerywając łańcuch dostaw PEFC CoC “wypadasz z obiegu”

Kto znajduje się w łańcuchu dostaw? Oto kilka przykładów

Dowiedz się więcej
19. wrz 2023

Nowe wymagania FSSC 22000 wersja 6

Audyty aktualizacyjne od 1 kwietnia 2024 r.

Dowiedz się więcej
29. sie 2023

Auditor wewnętrzny – szkolenie. Czym się kierować przy wyborze?

6 praktycznych wskazówek dla każdego, jak wybrać wartościowe szkolenie

Dowiedz się więcej
28. lip 2023

Audit czy audyt – czyli spór o poprawną formę

Audit czy audyt – która forma jest poprawna?

Dowiedz się więcej
16. lip 2023

Zarządzanie alergenami w przestrzeni produkcyjnej

Alergeny to substancje w pokarmach pochodzenia roślinnego jak i zwierzęcego

Dowiedz się więcej

+48 32 226 60 07

Logowanie

Login

Czy utworzyłeś już Konto / profil Klienta?

Podaj swój adres e-mail i hasło, aby się zalogować:

Nie pamiętasz hasła?

Stworzyć konto?