Wiadomości
Zawsze aktualne
Który standard certyfikacji dla branży drzewnej wybrać?
Czym różni się FSC®CoC, PEFC CoC i ISO 38200, a w czym są podobne?
Dowiedz się więcejCo to jest FSC®?
Poszanowanie praw ludzkich oraz środowiska naturalnego
Dowiedz się więcejCertyfikacja wyrobów z drewna – PEFC
Lasy – najcenniejszy ekosystem naszej planety
Dowiedz się więcejNiezgodności wewnętrzne w przemyśle spożywczym
Nasz cel – skuteczne zamykanie niezgodności
Dowiedz się więcejZnakowanie żywności według przepisów prawa
A co w przypadku żywności nieopakowanej?
Dowiedz się więcejUstalanie parametrów konstrukcyjnych CL i CP w nowym wydaniu normy EN 15085-3:2023
Projektowanie przy spawaniu pojazdów szynowych
Dowiedz się więcejKolejna rewizja 4 przepisów IRIS i zmiany w zasadach certyfikacji
Audyt przejścia na nowy standard
Dowiedz się więcejFood Fraud – zafałszowania żywności w łańcuchu dostaw, jak uniknąć zagrożenia?
Definicja i plan łagodzenia oszustw żywnościowych
Dowiedz się więcejPrzerywając łańcuch dostaw PEFC CoC “wypadasz z obiegu”
Kto znajduje się w łańcuchu dostaw? Oto kilka przykładów
Dowiedz się więcejNowe wymagania FSSC 22000 wersja 6
Audyty aktualizacyjne od 1 kwietnia 2024 r.
Dowiedz się więcejAuditor wewnętrzny – szkolenie. Czym się kierować przy wyborze?
6 praktycznych wskazówek dla każdego, jak wybrać wartościowe szkolenie
Dowiedz się więcejAudit czy audyt – czyli spór o poprawną formę
Audit czy audyt – która forma jest poprawna?
Dowiedz się więcejZarządzanie alergenami w przestrzeni produkcyjnej
Alergeny to substancje w pokarmach pochodzenia roślinnego jak i zwierzęcego
Dowiedz się więcejJak skutecznie rozmawiać z auditowanym? Oto 8 wskazówek, które powinien znać każdy auditor ISO
Jak skutecznie rozmawiać z auditowaną osobą?
Dowiedz się więcejCzy znasz ISO 38200:2018?
Zrównoważone pozyskiwanie drewna w sektorze B2B
Dowiedz się więcej3 skuteczne metody zbierania dowodów z auditu
Jak auditor zbiera dowody z auditu?
Dowiedz się więcejListeria monocytogenes zagrożeniem dla produkowanej żywności
Patogeny chorobotwórcze
Dowiedz się więcejCzy polskie przedsiębiorstwa potrzebują Systemów Zarządzania Bezpieczeństwem i Higieną Pracy – ISO 45001?
Podziel się opinią!
Dowiedz się więcejAuditor ISO – 5 kluczowych kompetencji w rozwoju
Najważniejsze umiejętności auditora ISO
Dowiedz się więcejSymbol holistycznego podejścia do zrównoważonego rozwoju – co to jest PEFC?
PEFC promotorem dobrych praktyk
Dowiedz się więcejCertyfikacja ECM – uporządkowanie utrzymania taboru kolejowego
Bezpieczeństwo na kolei
Dowiedz się więcejAnaliza zagrożeń i ocena ryzyka w łańcuchu żywnościowym – jak opracować?
Głową w definicjach
Dowiedz się więcejPrawo żywnościowe w Polsce i Unii Europejskiej – na co warto zwrócić uwagę?
O jakości mówimy wtedy, gdy wraca do nas klient, a nie produkt.
Dowiedz się więcejKultura bezpieczeństwa żywności w organizacji – co oznacza i jak ją zbudować? Jakie zmiany w tym zakresie znajdziemy w BRC v. 9?
Sposób myślenia i działania każdego pracownika
Dowiedz się więcejWybór systemu jakości zgodnie z normami serii EN ISO 3834
Spawanie wymaga przestrzegania procedur
Dowiedz się więcejIFS Food 8 – jakie zmiany czekają nas w liście wymagań auditowych?
IFS Food 8 – wersja robocza
Dowiedz się więcejNiezgodność w przemyśle motoryzacyjnym – nie taki diabeł straszny jak go malują
Nie ma wymagania – nie ma niezgodności
Dowiedz się więcejIFS Food wersja 8 nadchodzi wielkimi krokami. Co się zmieni?
IFS Food 8 – wersja robocza
Dowiedz się więcej