Wymagania standardu IFS wersja 7 (szkolenie online).

O SZKOLENIU

Jeśli chcesz dostarczać lub już dostarczasz swoje produkty do sieci handlowych, doskonale zdajesz sobie sprawę, że bez spełnienia rygorystycznych wymagań związanych z bezpieczeństwem żywności, a zwłaszcza bez certyfikatu IFS, możesz mieć poważny problem we współpracy z daną siecią. Aby zapobiec takiej sytuacji, przygotowaliśmy dla Ciebie to szkolenie. Możesz w nim uczestniczyć bez względu na to gdzie będziesz, bo szkolenie jest organizowanie w formie online. Podczas szkolenia, uczestnicy zapoznają się ze specyficznymi wymaganiami najnowszej wersji standardu IFS wersja 7, ale nie tylko od strony teoretycznej, bowiem dzięki analizie konkretnych przypadków, zdobędziesz praktyczną wiedzę związaną zarówno ze standardem, ale także, jak przygotować się do certyfikacji. To właśnie wyróżnia nasze szkolenia: Praktyczne podejście do zagadnienia, co powinno zagwarantować gruntowne poznanie tematu nie tylko od strony teoretycznej, ale przede wszystkim w praktyce.

Czas trwania szkolenia: 1 dzień / 8 godzin

Dokument potwierdzający:

Zaświadczenie o uczestnictwie w szkoleniu.

szkolenie

CEL SZKOLENIA

Celem szkolenia jest przekazanie uczestnikom wiedzy oraz najnowszych aktualizacji w zakresie wymagań standardu IFS wersja 7.

szkolenie

ODBIORCY SZKOLEŃ

Pracownicy odpowiedzialni za wdrożenie i utrzymanie systemu w zgodności ze standardem IFS.

  1. Wprowadzenie do standardu IFS v 7,
  2. Planowanie przejścia na standard IFS Food wersja 7
    • zapoznanie się z nowymi wymaganiami i porównanie ich z wcześniejszą wersją standardu, struktura standardu, umiejętność czytania i rozumienia wymagań standardu,
    • przygotowanie listy działań do wdrożeniem wymagań.
  3. Zmiany w strukturze protokołu audytu
    • nowe rozdziały „Przed audytem IFS Food”, „Realizacja audytu IFS Food” i „Działania po audycie IFS Food”,
    • zmiany w systemie ocen wymagań ( A, B, C, D ),
    • plan działań (Action Plan) po audycie na korekty i działania korygujące,
    • audytowanie strefy produkcyjnej.
  4. Liczba punktów (Knock out) i drobne modyfikacje
    • zakres zmian wymagań i zasady ich wdrażania
    • odpowiedzialność Wyższego Kierownictwa, Kultura Bezpieczeństwa Żywności – metody pozyskiwania informacji zwrotnych od pracowników, Przegląd Zarządzania , nowe wymagania informowania jednostki certyfikującej,
    • System Zarządzania Jakością i Bezpieczeństwem Żywności, wymagania dotyczące szkolenia członków zespołu HACCP, analiza zagrożeń ryzyka zagrożenia chemicznego z włączeniem zagrożenia radiologicznego,
    • zarządzanie zasobami, nowe wymagania, jakie się pojawiły w rozdziale trzecim,
    • zarządzanie zasobami, nowe wymagania, jakie się pojawiły w rozdziale trzecim,
    • pomiar, analizy, doskonalenie,
    • ochrona żywności i świadomości czynników wpływających na obronę żywności oraz ryzyko oszustw produktowych, badanie skuteczności planu ochrony żywności.

Nasi trenerzy to praktycy z wieloletnim doświadczeniem w branży, którą reprezentują. Większość z nich jednocześnie współpracuje z nami w zakresie auditów. Dodatkowo, aby stale utrzymać wysoki poziom naszych szkoleń organizujemy dla nich wewnętrzne spotkania doskonalące, podczas których wymieniamy się nowościami, doświadczeniami oraz trenujemy techniki prowadzenia warsztatów w sposób praktyczny i zapadający w pamięć.

Dzięki temu, uczestnicy szkoleń oceniają nasze usługi średnio  na 9,5 z 10 możliwych punktów. Nasi Klienci doceniają głównie: warsztatową i ciekawą formę prowadzenia, praktyczne podejście oraz otwartość na dyskusje i angażujące ćwiczenia.

16 września 2021

online

800 zł + VAT

18 listopada 2021

online

800 zł + VAT

+43 732 34 23 22