Bezpieczeństwo żywności
System Zarządzania Kwalifikacją Dostawców McDonald’s (we współpracy z partnerami)
System Zarządzania Kwalifikacją Dostawców (SQMS) to wewnętrzny standard McDonald's zapewniający bezpieczeństwo i jakość żywności, mający zastosowanie dla firm, które dostarczają produkty spożywcze do łańcucha żywnościowego McDonald's.
Weryfikacja zgodności z dowolnym standardem „Systemu Zarządzania Jakością Dostawców” McDonald's (SQMS) jako warunek wstępny zaopatrzenia restauracji McDonald's i pełna identyfikowalność wszystkich produktów w ciągu kilku godzin do samego pochodzenia ich składników.
Każda firma, która dostarcza standardowe produkty do łańcucha żywnościowego McDonald's. Pomyślnie zakończony audit jest warunkiem wstępnym, aby stać się standardowym dostawcą McDonald's.
Niniejsza norma opiera się na aktualnych normach żywnościowych (IFS, BRCGS, FSSC 22000) i zawiera dodatkowe wymagania McDonald's. Niniejsza norma umożliwia ocenę zgodności w ramach auditów GFSI (np. IFS, BRCGS, FSSC 22000).
IFS Food, FSSC 22000, BRC GS Food