Strona główna | AT | Kontakt | Intranet
7 stycznia 2015r. BRC (British Retail Consortium) opublikowało 7 wydanie standardu dla bezpieczeństwa żywności. W nowym wydaniu zostały rozwinięte wymagania poprzednich standardów takie jak:
Głównym celem zmian w standardzie było zwiększenie nacisku na auditowanie wdrożenia dobrych praktyk wytwarzania w obszarach produkcji (takich jak np. zarządzanie etykietowaniem i pakowaniem), gdzie najczęściej zdarzała się konieczność zatrzymania lub wycofania produktów z obrotu
W wydaniu 7 położono nacisk na:
Nowe wymagania Standardu zaczną obowiązywać od 1 lipca 2015r. Po tej dacie, audity na zgodność ze Standardem BRC dotyczącym bezpieczeństwa żywności będą przeprowadzane zgodnie z wersją 7. Wszystkie Certyfikaty wydawane przed 1 lipca 2015r. będą zgodne z Wydaniem 6 i ważne w okresie czasu określonym na Certyfikacie.
Quality Austria - Polska Sp. z o.o.